Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Montecillo Rioja Reserva 75 cl

Prijs per fles 12,95 incl. B.T.W.

Wat een heerlijke rioja deze reserva van Montecillo. Meer dan honderdvijfenveertig jaar na de oprichting van Bodegas Montecillo staat de kwaliteit bij dit wijnhuis nog steeds voorop. Jaar na jaar ligt de focus op uitmuntendheid. Montecillo Reserva is een combinatie van intensiteit en aromatische finesse met een rijke body.

De Rioja Reserva bestaat voor 90 procent uit de Tempranillo druif, 8 procent uit Garnache en 2 procent uit Mazuelo. Elke variëteit wordt afzonderlijk geoogst en gevinifieerd. Pre-fermentatieve maceratie vindt plaats in vaten op lage temperatuur. De tank wordt vervolgens ontlucht voordat de alcoholische gisting begint. Er vindt post-fermentatieve maceratie plaats, wat neerkomt op een totaal van twee weken huidcontact. De wijn wordt vervolgens gedurende 25 maanden verplaatst naar handgemaakte Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten, met nauwgezette rekken om de wijn in perfecte staat te houden. Eenmaal gebotteld, blijft het minstens 20 maanden in de kelders voordat het op de markt wordt gebracht, waardoor het een grotere complexiteit krijgt. Dus voor deze wijn moeten we veel geduld hebben. Maar wat een plaatje!

Hoe smaakt de Montecillo Rioja Reserva?

De uitgebalanceerde, sterke Montecillo Reserva van Bodegas Montecillo betovert het oog met een heldere en briljante kersenrode kleur. Kruidige tonen en aroma’s van vanille en zwart fruit worden gecombineerd met zoethout- en muntnuances en vormen de elegante, complexe aroma’s van deze Spaanse rode wijn. De smaak wordt gekenmerkt door een goede structuur, elegante tannines en de zeer lange fruitige afdronk. De perfecte aanvulling op vleesgerechten, gerijpte kazen en langzaam gegaarde stoofschotels.

Meer informatie
Land van herkomst: Spanje
Druiven: Tempranillo
Appellation: Rioja
Alcohol: 13.5%
Smaak: Fruitig
Subgroep: Rode wijn
Wijnhuis: Bodegas Montecillo
Jaargang:2013
Serveertemperatuur: 18 °C
Houtlagering: 18 maand Amerikaans eiken
Gerechten: Gegrild vlees, rood vlees, barbecue.

Over het wijnhuis Bodegas Montecillo

De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta.

Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.

De letterlijke vertaling van Montecillo is “kleine heuvel”. Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta.

Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodegas en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo’n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: