GRAANJENEVERS
Pure traditie & kwaliteit
SMEETS EXTRA 35°
België’s meest verkochte en gewaardeerde Hasseltse Graanjenever. Uitgesproken graansmaak met een eigen aroma van kruiden en jeneverbessen. Om tot deze graanjenever te komen laat men de moutwijn gedurende 1 jaar rijpen in vaten. Mede door zijn aromatische kracht is de Extra Smeets uiterst geschikt voor culinaire bereidingen. Het is een jenever voor de liefhebber van een afgeronde en zeer herkenbare smaak. Om het keurmerk “Hasseltse Jenever” te mogen gebruiken, worden alle graanjenevers van Smeets minstens 6 maanden gelagerd binnen het Hasselts grondgebied en wordt de basis, de moutwijn, binnen dit gebied gestookt.
Ijskoud serveren – schenken in een typisch Smeets borrelglaasje of geniet als een mixed drink met Ginger Ale : Giet 5cl Smeets Extra 35° in een groot glas met veel ijs, overgiet met 20cl Premium Ginger Ale en werk af met kaneel, steranijs en gember – puur genieten!


HASSELT SMEETS 30°
Deze graanjenever, bereid op basis van zuivere rogge en gerstemout, kan men omschrijven als het jonge broertje van de gekende Extra Smeets. Hij wordt op dezelfde wijze bereid, maar heeft een lagere alcoholdosering. Het is een hartverwarmende jenever met een subtiele toets van jeneverbes en fijne kruiden.
Gekoeld serveren – als aperitief of digistief


SMEETS MILD 30°
De zachtheid van deze Hasseltse jenever bekoort iedereen. Iets lager in alcoholpercentage en een uitgesproken milde smaak zijn de kenmerken van deze topper.
Puur in een traditioneel cocktailglas, serveren met enkele ondergedompelde zwarte olijven

