Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey 75 cl

Nu in een geschenkverpakking met glas. Prijs per fles van € 30,90 voor € 25,90 incl. B.T.W

Irish whiskey, hedendaags toch een beetje ondergesneeuwd door het gigantische aanbod uit Schotland en de Verenigde Staten maar heeft toch een unieke plaats in “whiskyland”. Het gebruik van ruwe (ongemoute) gerst, de 3-voudige distillatie en de totale afwezigheid van turf zorgen ervoor dat Irish whiskey met recht een unieke stijl op de mondiale whisky markt is. Connemara past echter geen van al deze unieke aspecten toe bij de productie van hun single malts. Connemara wordt tweemaal gedistilleerd, van louter gemoute gerst gemaakt en deze gerst wordt gedroogd boven een turfvuur.

Connemara is een eerbetoon aan het maken van Irish whiskey in de 19e eeuw, toen het (ook in Ierland) nog normaal was om de gerst te drogen d.m.v. het verbranden van turf. Toen distillatie eenmaal een grootschalige industrie was geworden, werd turfsteken als omslachtig en arbeidsintensief gezien en had men in houts- en steenkool beter betaalbare en beschikbare brandstoffen. Zodoende verdween de geturfde stijl van het Ierse toneel.

Connemara werd in 1995 geïntroduceerd door ‘De Cooley Distillery’ (onderdeel van de Killbeggan Distilling Company), als de enige geturfde Ierse single malt whiskey. Ondanks dat het gebruik van turf een meer ‘Schots’ karakter suggereert, behoudt Connemara wel zijn toegankelijke Ierse karakter, alleen dan met een on-Ierse rokerigheid. De geur verraadt onmiddellijk de turf en is scherp en rokerig, met een aardachtige ondertoon. De smaak is meer Iers, olieachtig en met tonen van noten, kruiden en granen. De afdronk heeft weer licht rokerige tonen.

Kortom, een prima whiskey voor iedereen die zich bekend wil maken met rokerige whisk(e)y’s, maar niet té heftig wilt beginnen.

Land Ierland
Smaakprofiel Krachtig en rokerig
Alcoholpercentage 40%
Smaak zeer verfijnd, mild en rokerig met tonen van mout en honing

Connemara wordt gemaakt op het schiereiland Cooley in de Ierse Republiek, aan de oostkust. De distilleerderij is nog niet zo oud. Hij stamt uit 1989.

De merknaam verwijst juist naar de andere kant van Ierland. Connemara is een prachtige landstreek met meren en bergen, sfeervolle pubs en boeiende

verhalenvertellers. Het is ook de naam voor een Ierse pony die in deze streek voorkomt. Connemara is de rokerige broer van Tyrconnell.

Een Ierse single malt die van geturfde mout is gestookt, bijna een unicum in de Ierse whiskey-industrie.

Decennialang werd er uitsluitend ongeturfde whiskey op het Groene Eiland gemaakt. Cooley, opgericht door John Teeling, maakte daar in 1989 verandering

in en aanvankelijk vonden de puristen het maar niets.

Connemara is een volwaardig lid van de rokerige single malt familie

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: